HardDogRace

bieganieuskrzydla.pl

Produkty przeliczone na kilometry i kalorie

Listopad 3, 2015

Przeliczyliśmy popularne sklepowe produkty i zawarte w nich kalorie na kilometry, jakie trzeba przebiec, aby je całkowicie spalić. Takie słodkości jak Nutella, Coca-Cola, paluszki, napoje energetyczne czy inne produkty poddane zostały badaniom w trakcie naszego testu. Więc ile trzeba przebiec?

 

kalorie, bieganie, coca cola

 

Do badania przyjęto biegacza o wadze 84,8 kg i wzroście 186 cm, który na podstawie przebiegniętych 565,4 km spalił po przeliczeniu na każdy kilometr 75,20 kcal. Podane wartości w kilometrach są orientacyjne.

 

Butelka Coca-Cola to 2,79 km, paczka m&m’s to 13,1 km, nutella to 58,2 km, paluszki to 9,94 km, wafle ryżowe naturalne to 5,09 km, cukierki miętowe ups! to 0,84 km, tak samo jak cukierki owocowe ups!, dalej batony musli w trzech rodzajach po około 2,1-2,3 km, paczka crunchy to 20,4 km, paczka musli to 10,5 km, butelka napoju owocowego to 1,52 km, sok marchwiowy to 1,64 km, puszka 4move vitamin to 1,53 km i na samym końcu badaliśmy napój energetyczny Black, który potrzebuje 1,46 kilometra biegu, aby go całkowicie spalić.

 

Będziemy badać więcej produktów. Aby pozostać z nami w kontakcie zaglądaj na naszą stronę lub na profil Facebook/BieganieUskrzydla.

 

3 odpowiedzi na “Produkty przeliczone na kilometry i kalorie”

  1. 38letni biegacz napisał(a):

    Ale jazda bez trzymanki!! Super pomysł!

  2. Ciastkowy Potwór napisał(a):

    a gdzie ciastki?

  3. Michauu napisał(a):

    hahahahha… nieźle 😀

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Bronimy się przed SPAM-em. Uzupełnij pole:

Przeczytaj również

Przepis na domowy izotonik dla biegaczy

Własny domowy izotonik, to na pewno bardo dobra alternatywa od tych sklepowych, do których producenci często dodają różnego rodzaju konserwanty, polepszacze oraz inne sztuczne związki. Chociaż na półkach w sklepie jest cała masa najróżniejszych izotoników, to we własnym produkcie, będziemy wiedzieć co "siedzi".  (więcej…)