Naleśniki graham
Naleśniki graham z pieczarkowym farszem i fetą [PRZEPIS]

polecane

Naleśniki graham z pieczarkowym farszem i fetą [PRZEPIS]

Wrocławskie Centrum Fit Dietetyk
9 lutego, 2020
Przepisy

Naleśniki graham z farszem pieczarkowym i serem feta to świetna opcja dla osób, którym smakują wytrawne naleśniki. Wystarczy tylko kilka składników, aby przygotować przepyszną wersję, która może szybko zaspokoić głód. 

Naleśniki graham z pieczarkowym farszem i fetą

Składniki do ciasta na naleśniki:
✔mąka graham – 40g
✔jajko – 1 sztuka
✔woda – pół szklanki

Składniki na farsz do naleśników:
✔pieczarki – 4 sztuki
✔ser feta – pół kostki
✔oliwa – łyżka

Przygotowanie ciasta: składniki zmiksować z dodatkiem szczypty soli. W razie potrzeby dodać wody do uzyskania konsystencji naleśnikowego ciasta. Smażyć na patelni lekko posmarowanej oliwą. Farsz: pieczarki obrać i posiekać w kosteczkę. Można także użyć malaksera lub thermomixera do rozdrobnienia. Poddusić na oliwie i dodać pokruszony ser feta. Podsmażyć do rozpuszczenia sera. Nakładać na naleśniki i zawinąć.

Paulina Limanowska
Fot. kp koncept

Przepis na naleśniki graham z pieczarkowym farszem i fetą został przygotowany przez dietetyczkę Paulinę Limanowską z Centrum Fit Dietetyk Wrocław, którego specjaliści opracowują zarówno indywidualne plany żywieniowe, jak i analizują dotychczasowe sposoby odżywiania. Zaś na oficjalnym profilu Facebook dietetycy Centrum podpowiadają, jak dbać o własne odżywianie i poprawnie zbilansowane posiłki.

polecane

Dołącz do dyskusji, zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Bronimy się przed SPAM-em. Uzupełnij pole:

Największe kłamstwa o cukrze – w które z nich nadal wierzysz?

Cukier – słodka przyjemność, którą większość z nas kojarzy z dzieciństwem, domowym ciastem czy poranną kawą. Ale jednocześnie substancja, która od lat budzi ogromne kontrowersje w świecie dietetyki i medycyny. Wokół niego narosło mnóstwo mitów, często powielanych nawet przez osoby, które powinny wiedzieć lepiej. Wiele z nich wynika z przestarzałych badań, błędnych interpretacji naukowych danych lub po prostu z marketingowych zagrywek wielkich koncernów spożywczych. Przyjrzałam się - moim zdaniem - największym kłamstwom na temat cukru.(więcej…)