Naleśniki graham z farszem pieczarkowym i serem feta to świetna opcja dla osób, którym smakują wytrawne naleśniki. Wystarczy tylko kilka składników, aby przygotować przepyszną wersję, która może szybko zaspokoić głód.
Składniki do ciasta na naleśniki:
✔mąka graham – 40g
✔jajko – 1 sztuka
✔woda – pół szklanki
Składniki na farsz do naleśników:
✔pieczarki – 4 sztuki
✔ser feta – pół kostki
✔oliwa – łyżka
Przygotowanie ciasta: składniki zmiksować z dodatkiem szczypty soli. W razie potrzeby dodać wody do uzyskania konsystencji naleśnikowego ciasta. Smażyć na patelni lekko posmarowanej oliwą. Farsz: pieczarki obrać i posiekać w kosteczkę. Można także użyć malaksera lub thermomixera do rozdrobnienia. Poddusić na oliwie i dodać pokruszony ser feta. Podsmażyć do rozpuszczenia sera. Nakładać na naleśniki i zawinąć.
Przepis na naleśniki graham z pieczarkowym farszem i fetą został przygotowany przez dietetyczkę Paulinę Limanowską z Centrum Fit Dietetyk Wrocław, którego specjaliści opracowują zarówno indywidualne plany żywieniowe, jak i analizują dotychczasowe sposoby odżywiania. Zaś na oficjalnym profilu Facebook dietetycy Centrum podpowiadają, jak dbać o własne odżywianie i poprawnie zbilansowane posiłki.