MakeUp

bieganieuskrzydla.pl

Zegarek GPS ONmove 500 HRM Geonaute – recenzja

Czerwiec 25, 2017

Zegarek GPS ONmove 500 HRM Geonaute kilka tygodni temu pojawił się w ofercie sieci Decathlon. Jest to absolutna nowość i następca modelu ONmove 220, który recenzowaliśmy w październiku zeszłego roku. Jest kilka fascynujących nowych funkcji, które wyróżniają tegoroczny zegarek np. wykorzystanie technologii Philips w pomiarze tętna na nadgarstku czy podawanie wysokości i kumulacji przewyższeń. Decathlon mocno wkracza pomiędzy firmy wyspecjalizowane w produkcji sprzętu dla sportowców – ONmove 500 HRM jest tego świetnym przykładem. Jak sprawdza się w boju? Czy pomiar tętna działa rzetelnie?

(więcej…)

Polar M460 – kompaktowy licznik rowerowy GPS – recenzja

Czerwiec 24, 2017

Polar M460 to małych rozmiarów licznik rowerowy GPS, który zaskakuje dostępną funkcjonalnością. Kompatybilny z systemami pomiaru mocy Bluetooth Smart i wyposażony w funkcje Strava Live Segments i Polar Smart Coaching. Jest w stanie zmierzyć istotne kolarskie parametry i zaprezentować je w czytelny sposób. Jednak czy wszystko działa poprawnie? Czy warto zainwestować właśnie w ten licznik rowerowy, skoro na rynku dostępnych jest wiele podobnych urządzeń? Jakie towarzyszą nam odczucia po korzystaniu z Strava Live Segments?

(więcej…)

Buty New Balance Fresh Foam Zante v3 – recenzja

Maj 12, 2017

New Balance Fresh Foam Zante v3 to buty przeznaczone do biegania na twardych nawierzchniach, dla osób ze stopą neutralną. To już trzecia generacja butów Zante – modelu zapewniającego optymalną amortyzację, a z drugiej strony dynamikę i lekkość konstrukcji. Jak się biega w najnowszej odsłonie Zante od New Balance? 

(więcej…)

New Balance RunIQ – recenzja

Maj 1, 2017

New Balance RunIQ to pierwszy smartwatch stworzony przez firmę znaną głównie z produkcji odzieży i butów sportowych. Zegarek RunIQ oferuje ciekawą funkcjonalność, do której zaliczyć można Android Wear 2.0, pomiar tętna na nadgarstku, GPS, czy dostęp do muzyki, którą wgrywamy bezpośrednio do jego pamięci. Czy jednak wszystko to działa bezawaryjnie? Czy przysłuży się biegaczowi w trakcie sportu lub dnia codziennego? 

(więcej…)

Elektrostymulacja lekiem na potreningowy ból? Testujemy aparat Bluetens

Kwiecień 23, 2017

Elektrostymulacja stała się bardzo modnym terminem używanym przez wielu marketingowców. Podobno jest lekiem na potreningowy ból, modelowanie sylwetki, szybkie spalanie tkanki tłuszczowej, a nawet rozbijanie cellulitu. Czy elektrostymulacja działa, jak wpływa na organizm i jakie dobroczynne skutki można odczuć stosując zabiegi z jej udziałem, opowiemy przy okazji testu aparatu Bluetens.

(więcej…)

Czołówka dla biegacza Ledlenser H6 – recenzja

Kwiecień 21, 2017

Czołówka jest narzędziem wspomagającym biegacza podczas treningów o wczesnym świcie, zmierzchu czy w nocy. Bez jej pomocy nie byłoby możliwe bezpieczne bieganie w ciemnościach. Jednak nie każda czołówka może sprostać stawianym oczekiwaniom w czasie treningu lub zawodów. Latarka czołowa Ledlenser H6 jest modelem, który stworzony został do pracy z biegaczem. O wszystkich jej zaletach i wadach opowiemy w poniższej recenzji.

(więcej…)

Withings Go – mały krokomierz, ale cieszy – recenzja

Kwiecień 18, 2017

Withings Go śledzi ruch i dostarcza informacji o jego poziomie, a to oznacza, że otrzymamy dostęp do ilości wykonanych w ciągu dnia kroków, minut aktywności czy spalonych kalorii. Co jeszcze potrafi ten miniaturowy krokomierz od Withings? Czy sprawdzi się u osób, które potrzebują monitorować ruch w ciągu dnia?

(więcej…)

Withings Body Cardio – inteligentna waga – recenzja

Kwiecień 13, 2017

Withings Body Cardio pomoże utrzymać formę i prowadzić zdrowszy tryb życia. Jest to nowoczesna, inteligentna waga, która potrafi zmierzyć różne parametry naszego ciała, a następnie przesłać je do dedykowanej aplikacji, w której te dane przeanalizujemy. Jest jedna szczególnie ciekawa funkcjonalność – waga ustali poziom tętna, a także prędkość fali tętna (ang. pulse wave velocity). O tym wszystkim w poniższej recenzji. 

(więcej…)

Tanie buty do biegania. Czy opłaca się kupić buty do 100 zł?

Kwiecień 5, 2017

Świat biegacza byłby cudowny, gdyby buty do biegania były tanie, wytrzymałe, zapewniały odpowiedni poziom amortyzacji i wygody. A najlepiej, gdyby przy tym wszystkim jeszcze dobrze wyglądały. Czy, aby to wszystko zagwarantować trzeba wybierać jedynie spośród drogich butów? Aby odpowiedzieć na to pytanie sięgnęliśmy po buty Kalenji Ekiden Active, które kosztują 99 zł.

(więcej…)

Panna Anna namawia do biegania w książce „Zakochaj się w bieganiu!”

Marzec 20, 2017

Zdecydowałeś się zacząć biegać, ale nie wiesz jak to robić prawidłowo? A może biegasz już od pewnego czasu, wkręciłeś się w ten sport i myślisz o poprawie swoich wyników? Ba! Nawet o starcie w zawodach? Jakikolwiek powód był podstawą do powzięcia takiej decyzji, z pewnością masz różne wątpliwości i niezliczoną ilość pytań. Odpowiedzi na nie wszystkie udzieliła Panna Anna – znana blogerka, która wiedzą i doświadczeniem dzieli się w książce o wdzięcznym tytule „Zakochaj się w bieganiu!”.

(więcej…)