bieganieuskrzydla.pl

Buty New Balance Fresh Foam Zante v3 – recenzja

Maj 12, 2017

New Balance Fresh Foam Zante v3 to buty przeznaczone do biegania na twardych nawierzchniach, dla osób ze stopą neutralną. To już trzecia generacja butów Zante – modelu zapewniającego optymalną amortyzację, a z drugiej strony dynamikę i lekkość konstrukcji. Jak się biega w najnowszej odsłonie Zante od New Balance? 

(więcej…)

New Balance RunIQ – recenzja

Maj 1, 2017

New Balance RunIQ to pierwszy smartwatch stworzony przez firmę znaną głównie z produkcji odzieży i butów sportowych. Zegarek RunIQ oferuje ciekawą funkcjonalność, do której zaliczyć można Android Wear 2.0, pomiar tętna na nadgarstku, GPS, czy dostęp do muzyki, którą wgrywamy bezpośrednio do jego pamięci. Czy jednak wszystko to działa bezawaryjnie? Czy przysłuży się biegaczowi w trakcie sportu lub dnia codziennego? 

(więcej…)

Elektrostymulacja lekiem na potreningowy ból? Testujemy aparat Bluetens

Kwiecień 23, 2017

Elektrostymulacja stała się bardzo modnym terminem używanym przez wielu marketingowców. Podobno jest lekiem na potreningowy ból, modelowanie sylwetki, szybkie spalanie tkanki tłuszczowej, a nawet rozbijanie cellulitu. Czy elektrostymulacja działa, jak wpływa na organizm i jakie dobroczynne skutki można odczuć stosując zabiegi z jej udziałem, opowiemy przy okazji testu aparatu Bluetens.

(więcej…)

Czołówka dla biegacza Ledlenser H6 – recenzja

Kwiecień 21, 2017

Czołówka jest narzędziem wspomagającym biegacza podczas treningów o wczesnym świcie, zmierzchu czy w nocy. Bez jej pomocy nie byłoby możliwe bezpieczne bieganie w ciemnościach. Jednak nie każda czołówka może sprostać stawianym oczekiwaniom w czasie treningu lub zawodów. Latarka czołowa Ledlenser H6 jest modelem, który stworzony został do pracy z biegaczem. O wszystkich jej zaletach i wadach opowiemy w poniższej recenzji.

(więcej…)

Withings Go – mały krokomierz, ale cieszy – recenzja

Kwiecień 18, 2017

Withings Go śledzi ruch i dostarcza informacji o jego poziomie, a to oznacza, że otrzymamy dostęp do ilości wykonanych w ciągu dnia kroków, minut aktywności czy spalonych kalorii. Co jeszcze potrafi ten miniaturowy krokomierz od Withings? Czy sprawdzi się u osób, które potrzebują monitorować ruch w ciągu dnia?

(więcej…)

Withings Body Cardio – inteligentna waga – recenzja

Kwiecień 13, 2017

Withings Body Cardio pomoże utrzymać formę i prowadzić zdrowszy tryb życia. Jest to nowoczesna, inteligentna waga, która potrafi zmierzyć różne parametry naszego ciała, a następnie przesłać je do dedykowanej aplikacji, w której te dane przeanalizujemy. Jest jedna szczególnie ciekawa funkcjonalność – waga ustali poziom tętna, a także prędkość fali tętna (ang. pulse wave velocity). O tym wszystkim w poniższej recenzji. 

(więcej…)

Tanie buty do biegania. Czy opłaca się kupić buty do 100 zł?

Kwiecień 5, 2017

Świat biegacza byłby cudowny, gdyby buty do biegania były tanie, wytrzymałe, zapewniały odpowiedni poziom amortyzacji i wygody. A najlepiej, gdyby przy tym wszystkim jeszcze dobrze wyglądały. Czy, aby to wszystko zagwarantować trzeba wybierać jedynie spośród drogich butów? Aby odpowiedzieć na to pytanie sięgnęliśmy po buty Kalenji Ekiden Active, które kosztują 99 zł.

(więcej…)

Panna Anna namawia do biegania w książce „Zakochaj się w bieganiu!”

Marzec 20, 2017

Zdecydowałeś się zacząć biegać, ale nie wiesz jak to robić prawidłowo? A może biegasz już od pewnego czasu, wkręciłeś się w ten sport i myślisz o poprawie swoich wyników? Ba! Nawet o starcie w zawodach? Jakikolwiek powód był podstawą do powzięcia takiej decyzji, z pewnością masz różne wątpliwości i niezliczoną ilość pytań. Odpowiedzi na nie wszystkie udzieliła Panna Anna – znana blogerka, która wiedzą i doświadczeniem dzieli się w książce o wdzięcznym tytule „Zakochaj się w bieganiu!”.

(więcej…)

Opaska fitness ONcoach 100 Geonaute – recenzja

Styczeń 9, 2017

Opaska fitness ONcoach 100 Geonaute jest dyskretnym pomocnikiem na drodze do regularnego ruchu w ciągu całego dnia. Opaska ONcoach 100 automatycznie synchronizuje dane z telefonem, więc możemy przeglądać naszą aktywność w specjalnej aplikacji ONcoach. Co jeszcze ma do zaoferowania ten produkt? 

(więcej…)

Polar M200 – GPS i pomiar tętna na nadgarstku – recenzja

Grudzień 22, 2016

Polar M200 to budżetowy zegarek, który oferuje pomiar tętna na nadgarstku, GPS oraz dostęp do platformy Flow. Po pierwszych treningach można powiedzieć, że Polar M200 jest w stanie zdobyć serca osób aktywnych fizycznie. Czy taki werdykt podtrzymamy po przeprowadzeniu wszystkich testowych badań? Zobaczcie sami.

(więcej…)